İçeriğe geç

Tdk Da Görev Ne Demek

Görev ne demek TDK?

Görev, TDK’da bir nesne veya kişinin yaptığı iş ve işlev olarak tanımlanmaktadır.

Görev eş anlamlısı nedir TDK?

Görev kelimesinin eş anlamlıları görev, fonksiyon, misyon ve fonksiyondur. Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre “görev” kelimesinin anlamı şu şekilde verilmiştir: – Bir kişi veya nesne tarafından yapılan iş.

Görev etmek ne demek?

birine bir görev vermek, tayin etmek, aday göstermek.

TDK Sözlük ne demek?

Sözlük; Bir dilin veya belli bir dönemin bütün kelime ve kelime gruplarını alfabetik sıraya göre tanımlayıp açıklayan ve bunların başka dillerdeki karşılıklarını veren esere sözlük denir.

Görevli türkçe sözlük anlamı nedir?

Memur; Kısa ve genel bir tanımla açıklanacak olursa; bir kurum, alan veya çalışma ortamında bir işi, olayı veya durumu organize eden ve üstlerine rapor eden kişi olarak ifade edilebilir.

Görev kelimesinin kökü nedir?

Görev – Nisanyan Sözlüğü. Yeni Türkçe eki +Av ile Türkçe fiil işi Türkiye’den türetilmiştir. Daha fazla bilgi için bkz. Kıpçak ve Çağatayca’da bulunan türetme eki +Av, Türk Türkçesinde +Ağ’a karşılık gelir ve dil devriminden önce Türk Türkçesinde benzeri görülmemişti.

Görev kelimesinin eş anlamlısı nedir vikipedi?

Görev, ödev, fonksiyon, fonksiyon kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.

Jak TDK ne demek?

Kelimeyi kaldırdık çünkü TDK sözlüğünde görünmeyen bir kelimeydi ve bunu bir referans olarak sağladık, ancak durumu tersine çevirip kelimeyi tekrar ekliyoruz. “Jack” kelimesi “Bir elektrik kablosunun ucunu oluşturan ve bir fiş yuvasına takılan bacak” anlamına gelir. a olarak adlandırılır.

Görev kelimesinin eş anlamlısı nedir vazife?

Türk Dil Kurumu’na göre görev kelimesinin eş anlamlısı “görev” olarak tanımlanmaktadır.

Ingilizce görev ne demek?

“task” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 94 sonuçKategoriİngilizceGenel Kullanım1Genel KullanımGörev i.Programımızı orada yönetmek en kolay iş değil. Programımızı yönetmek kolay bir iş değil. Daha fazla ifade2Genel KullanımGörev i.

Görev vazife ne anlama gelir?

Görev kelimesi, yükümlülük anlamında kullanılan bir kelimedir. Sözlük anlamında, birinin sorumlu olduğu bir iş anlamını da taşır.

Işlevi ne anlama gelir?

Fonksiyon kelimesi bir kişinin yaptığı işi ifade eden bir kelimedir. Aynı zamanda görev ve fonksiyon anlamına gelen bir kelimedir.

TDK açılımı ne?

Türk Dil Kurumu, Atatürk’ün önderliğinde 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Araştırmaları Cemiyeti adıyla kuruldu. Cemiyetin kurucuları, hepsi milletvekili ve dönemin tanınmış edebiyatçıları olan Samih Rif’at, Ruşen Eşref, Celâl Sâhir ve Yakup Kadri’dir.

TDK hangi kelimeleri değiştirdi?

TDK’ya göre yaklaşık 2 milyon sözcüğün yer aldığı güncel Türkçe sözlüğün 12. baskısında değiştirilen sözcüklerden bazıları şöyle: Doğubeyazıt (eski) / Doğubayazıt (güncel) Horon vurmak (eski) / Horon tepmek (güncel) ) Çiğ börek (eski) / çi börek (güncel)Yeşil zeytin (eski) / yeşil zeytin (güncel)Başlık (eski) / başlık (güncel)Daha fazla makale…•21 Temmuz 2023

TDK adı ne demek?

Sözlükler – Türk Dil Kurumu.

TDK Türkçe Sözlük nere ne demek?

Nere kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Hangi yer?

Görev eş anlamlısı nedir 2 sınıf?

Bir kimsenin mesleki ve resmi faaliyeti anlamında görev kelimesinin eş anlamlısı yükümlülüktür. Görev, görev, fonksiyon, fonksiyon kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.

TDK Sözlük vazife ne demek?

Görev kelimesi, yükümlülük anlamında kullanılan bir kelimedir. Sözlük anlamında, birinin sorumlu olduğu bir iş anlamını da taşır.

TDK hizmet ne demek?

Hizmet, bir kimsenin işini yapmak veya ona faydalı bir şey yapmak anlamına gelir (TDK).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir